Koe Tokiossa kuuman lähteen rentouttava vaikutus: kylpylä-viihdekeskus Ooedo-Onsen Monogatari tarjoaa kaiken!

Hanna ja mä onsenin pukuhuoneessa. Kaikki postauksen kuvat ovat meidän ottamiamme.
Hanna ja mä onsenin pukuhuoneessa. Kaikki postauksen kuvat ovat meidän ottamiamme.

Sanotaan, että onsen on parasta, mitä Japanissa voi tehdä.

Saavuin pari viikkoa sitten Tokioon vaihto-oppilaaksi kevätlukukaudeksi, ja tällä viikolla alkoivat luentoni Toyo Universityssä. Tänään takaisin Helsinkiin lensi ystäväni Hanna S., joka oli lomalla Tokiossa kahdeksan päivää ja sitä ennen lomaili Kiotossa. Kolusin runsaasti Tokion nähtävyyksiä Hannan ja hänen poikaystävänsä Jari-Pekan kanssa.

Jari-Pekka palasi Helsinkiin viime perjantaiaamuna, ja samana päivänä suuntasin Hannan kanssa Tokiossa sijaitsevaan Odaiban huvittelusaarelle ja siellä olevaan onsen ”teemapuistoon” nimeltä Ooedo-Onsen Monogatari. Onsen tarkoittaa kuumaa lähdettä, jonka ympärille on rakennettu vanhanajan japanilainen kylpylä.

Saavumme junalla Odaibaan
Saavumme junalla Odaibaan
Odaiba
Odaiba

Odaiba taas on omalaatuinen tekosaari, jossa vierailimme jo aiemmin kolmistaan. Odaibasta löytyy futurististen talojen lisäksi muun muassa Vapaudenpatsaan kopio, sateenkaarenväreissä loistava maailmanpyörä, kummituskoulu, takoyaki-museo mustekalapyöryköistä, Gundam-robotin jättiveistos ja teemakahvila sekä Hello Kitty -kahvila (se pitää vielä testata!).

Jo matka Odaiban saarelle on elämys, sillä se tehdään Shimbashi Stationilta lähtevällä, korkealla yläilmoissa kiitävällä Yurikamome Linen tai Rinkai Linen junalla, joka kaartaa jyrkän silmukan meren yllä. Jos olet onnekas, pääset meidän tapaamme istumaan junan ensimmäiselle tai viimeiselle penkkiriville, joista maisemat ovat parhaat.

Ooedo-Onsen Monogatari
Ooedo-Onsen Monogatari

Ooedo-Onsen Monogatari sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Telecom Center Stationilta. Toisin kuin Suomessa, Tokiossa monet kylpylät ovat auki myös myöhään iltaisin ja öisin. Ooedo-Onsen Monogatarikin on auki joka päivä 22 tuntia vuorokaudessa ja kiinni vain kello 9-11 aamulla.

Me saavuimme sinne kahdelta iltapäivällä, jolloin porukkaa oli kohtuullisesti, mutta alkuillasta alkoi olla jo ruuhkaa. Sisäänpääsy kustantaa yli 12-vuotiailta 2720 jeniä eli noin 21 euroa.

Perinteiseen tunnelmaan pääsee jo suuressa aulassa, jossa riisutaan kengät ja laitetaan ne lukittaviin kaappeihin. Sisäänpääsyrannekkeen saamisen jälkeen valitsimme yhdeksän vaihtoehdon joukosta lainaan omat viehättävät yukatat eli kesäkimonot, ja niihin sopivat leveät silkkivyöt. Kylpylässä kuuluu liikkua yukata päällä, ja sen alle jätetään alusvaatteet. Kylpylän seiniltä löytyy ohjeet yukatan pukemiseen.

Valitsin yukatanini sen kauniin selkäpuolen kuvan takia.
Valitsin yukatanini sen kauniin selkäpuolen kuvan takia.
Olen oppinut monia japanilaisia poseerauksia. :D
Olen oppinut monia japanilaisia poseerauksia. 😀

Kylpyläosasto on maalauksellinen ja hienostunut. Altaiden vesi pumpataan 1400 metrin syvyydestä, ja kuuman lähdeveden sanotaan pehmentävän ihoa. Kylpylästä löytyy ulkoa suuri ja kauniisti koristeltu Ashi-Yu eli jalka-allas sekä sisältä miesten ja naisten kylpyläosastot. Kylpeminen tapahtuu alasti, mikä tuntui meistä ihan luonnolliselta, koska olemme tottuneet käymään Yrjönkadun uimahallissa sekä Berliinin kylpylöissä.

Naisten kylpyläosastolla on lukuisia kuumia altaita niin sisätiloissa kuin ulkona, poreallas, Kinu-no-Yu niminen maitomainen ”silkkiallas” (se oli meille liian kuuma) sekä jäätävä kylmäallas. Sisältä löytyy myös sauna (ihan suomalaisella nimellä löyly!) ja höyrysauna. Voit halutessasi ostaa erilaisia hoitoja, joihin kuuluu myös kala-allas jaloille.

Matalissa altaissa ei voi eikä saa uida, vaan niissä lillutaan ja istuskellaan. Altaisiin ei kannata rynnätä suin päin, sillä osa altaista on polttavan kuumia. Meille oli arvoitus, kuinka japanilaiset pystyivät istumaan niissä. Kuumissa altaissa suositellaan istumaan vain kymmenen minuuttia kerralla, ja meitäkin alkoi huimata, kun olimme niissä liian kauan.

Lillumisen välissä voi käydä yukata päällä hauskalla viihdeosastolla, josta löytyy lukuisia katuruokapaikkoja, kauppoja, maksullisia tivolipelejä, valokuva-automaatteja, juoma- ja ruoka-automaatteja, lounge lepotuoleilla, futsal-pelitila (jalkapalloa muistuttava laji) sekä tatamitiloja, joissa voi maata tai syödä. Kylpylän yhteydessä on myös hotelli. Kaikki ostokset maksetaan avainkortilla, ja vasta kylpylästä poistuessa maksetaan niin sisäänpääsymaksu kuin ostokset.

Sisäänpääsylipulla voi viettää kylpylässä niin kauan aikaa kuin haluaa, ja meilläkin vierähti siellä noin viisi tai kuusi tuntia. Kokemus oli todella ylellinen ja rentouttava, ja odotankin jo tulevia onsen-seikkailuja Japanissa!

Jalka-allas löytyy ulkoa
Hanna astuu ulkoa löytyvään kuumaan jalka-altaaseen.

IMG_20180406_163003457

30020602_10155221347762120_775219695_nHyvä tietää Ooedo-Onsen Monogatarista (nämä seikat koskevat myös useita muitakin onseneita):

 • Kylpylään ei pääse, jos on tatuointeja.
 • Sisäänpääsy on halvempi iltaisin kuuden jälkeen.
 • Voit halutessasi ottaa mukaasi omat tohvelit tai läpsyt tai sitten liikkua paljain jaloin. WC-tiloissa kuuluu käyttää siellä olevia tohveleita.
 • Kylpylästä saa ilmaiseksi lainaan ison ja pienen pyyhkeen.
 • Hiuksia ei saa kastaa altaan vedessä, vaan pitkät hiukset kuuluu nostaa ylös.
 • Kylpyläosastolla ollaan alasti eli et tarvitse uimavaatteita mukaan. Mukaan allasosastolle ei saa ottaa edes isoa pyyhettä, mutta pieni keltainen pyyhe kuuluu ottaa mukaan, ja sillä pitää kuivata itsensä alustavasti ennen pukuhuoneeseen palaamista. Moni pitää kylpyläosastolla pikkupyyhettä taiteltuna päänsä päällä, kiedottuna hiusten ympärille tai altaan portaiden kaiteella, jottei pyyhe kastu.
 • Pukuhuoneita on kaksi, joista ensimmäisessä riisutaan vaatteet ja toisessa jätetään lukittavaan kaappiin yukata ja iso pyyhe.
 • Peseydy hyvin ennen altaisiin astumista. Kylpytilassa peseydytään jakkaralla istuen. Pesuosastolta löytyy jokaisen suihkun vierestä shampoo, hoitoaine ja suihkusaippua.
 • Hiustenkuivaimet ovat maksuttomia, ja niitä on runsaasti. Peilipöydillä löytyy maksutta lainattavia hiustenhoitotuotteita ja kylpylän viereisestä pukuhuoneesta myös ihonhoitotuotteita.
 • Halutessasi saat maksutta käyttöösi hiuslenkin, hiusharjan, hammasharjan ja suihkumyssyn.
 • Kylpylään ei saa mennä, jos on menkat.

Tutustu Ooedo-Onsen Monogatarin englanninkielisiin kotisivuihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s