Matkaa Tokiosta värikkäälle päiväretkelle Jokohaman suureen Chinatowniin — Kiinalaisissa buffeteissa voi herkutella itsensä tainnoksiin

IMG_20180512_145554288_HDR

Suuntasin eilen lauantaina osan vaihtarikavereistani kanssa retkelle Tokion viereiseen kaupunkiin Jokohamaan. Merenrantakaupunki Jokohama on Japanin toisiksi suurin kaupunki yli kolmella miljoonalla asukkaallaan. Sinne on vain puolen tunnin junamatka Tokiosta. Tosin tuo aika mitataan Tokion keskustasta käsin, ja meidän asuntolaltamme Bunkyo-kusta Jokohamaan kesti matkata vähän yli tunti.

IMG_20180512_145055030_HDR

Jokohaman suosituin nähtävyys on vuonna 1859 perustettu kiinalaiskaupunki eli Chuukagai. Sinne meidänkin tiemme vei eilen. Tokiossa kun ei ole kiinalaiskaupunginosaa.

Jokohaman Chinatown on paljon isompi kuin vaikka Lontoon Chinatown, joka on myös erinomaista ruokailualuetta. Bangkokin Chinatowniin verrattuna taas Jokohaman Chinatown on niin sanotusti keskiluokkaisempi sekä tarjoaa enemmän ajanvietettä.

Chinatowneissa ainakin minua kiehtoo värikäs ja krumeluuri estetiikka sekä mahdollisuus kurkistaa kiinalaiseen kulttuuriin.

IMG_20180512_144220210IMG_20180512_144938145_HDR

IMG_20180512_174135323_HDRIMG_20180512_174416155_HDR

Jokohaman Chinatowniin on lyhyt kävelymatka Ishikawachōn juna-asemalta. Meidän piti tavata loput porukasta suoraan alueella, mikä olikin yllättävän haastavaa, koska Chinatowniin vie lukuisia eri portteja. Lopuksi onnistuimme saamaan yhteen paikkaan vähän yli 10 hengen porukkamme, joka tosin saman tien jakaantui kahteen eri ruokailuryhmään, emmekä enää kohdanneet toista puoliskoamme.

Toinen osa porukkaa halusi nimittäin kokeilla katuruokakojuja, mutta itse suuntasin toisen ryhmän mukana yhteen Chinatownin lukuisista syö niin paljon kuin jaksat -ravintoloista. Japanissa ei harrasteta Suomesta tuttuja buffeteja, joissa eri ruoka-annokset odottavat noutopöydässä, vaan täällä buffetti tarkoittaa sitä, että voit tilata erikoislistalta niin paljon annoksia kuin haluat.

Nämä tytsit ovat hauskaa seuraa!
Nämä tytsit ovat hauskaa seuraa! Vasemmalla Ji (edessä), minä ja Seal, oikealla Aimee (edessä), Kylene ja Kim.
Minä, Seal ja Kim
Minä, Seal ja Kim mykyjen kimpussa
Osa all you can eat -ruokalistasta ravintolan ulkoseinästä (saimme tosin eteemme onneksi englanninkielisen listan)
Osa all you can eat -ruokalistasta ravintolan ulkoseinästä (saimme eteemme onneksi englanninkielisen ruokalistan)

Menu maksoi muistaakseni 2600 jeniä eli noin 20 euroa. Jos olisi vielä halunnut ottaa virvoitusjuomabuffetin, niin se olisi maksanut erikseen, joten tyydyimme jääveteen. Tosin jos et itse ole liikkeellä opiskelijabudjetilla, niin juomabaarikin on aika edullinen, olisiko ollut noin viisi euroa. Erilaisia vanukkaita oli valmiiksi jääkaapissa, mutta muut annokset piti tilata erikseen.

Kirjoitimme aina kerralla kuuden eri annoksen numerot paperilapulle, ja saimme tilata uudet kuusi annosta kun edelliset oli syöty. Ruuat tulivat yleensä nopeasti pöytään. Annokset olivat siis aika pieniä ja tarkoitettu jaettavaksi pöytäseurueen kesken. Porukkamme oli erityisen innostunut dumpling’eista eli erilaisista täytetyistä mykyistä.

Tässä on toki se haaste, että jos ihmisillä on kovin erilaisia ruokavalioita, niin homma menee vaikeaksi. Itse noudatan lakto-ovovegetaarista ruokavaliota, mutta koska kaikki muut halusivat koko ajan tilata erilaisia liharuokia, niin päätin sitten itsekin kokeilla esimerkiksi Pekingin ankkaa kun kerrankin Chinatownissa oltiin.

Täytyy todeta, etten olisi ikinä uskonut, kuinka paljon tulisimme syömään! Tilasimme vaikka kuinka monta uutta ruokasatsia ja sitten vielä useamman erilaisen jälkiruokakattauksen, ja sen jälkeen osa porukasta alkoi tilata vielä uudestaan joitain lämpimiä ruokia, heh.

Tämän jälkeen oli hyvä vähän liikkua, ja kiertelimmekin Chinatownin monissa eri puodeissa ja ihmettelimme hyörinää kaduilla. Jostain syystä alueella on paljon panda-aiheisiin tuotteisiin erikoistuneita supersöpöjä liikkeitä. Kiina on toki tunnettu pandoistaan.

Kiinalaiskaupunginosassa on muutenkin myynnissä valtavasti niin söpöjä (kawaii!) pikkuesineitä, että järki meinaa lähteä. Osa tuotteista on edullista tilpehööriä, osa hintavampia käsitöitä tai designiä.

Lisäksi alueella voi esimerkiksi useammassakin paikkaa mennä kalapedikyyriin. Hyviä vierailukohteita ovat myös monet temppelit.

Lopuksi otimme mukaamme vielä tapiokat eli kuplateet. Taiwanilaisessa kylmässä maitoteejuomassa on siis mukana hyytelöpalleroita. Tapiokaahan saa nykyään myös Suomesta. Itse olen juonut sitä vasta muutaman kerran aiemmin Helsingissä ja Bangkokissa.

Marjaisa kuplateeni sekä olutta kermavaahdolla!
Marjaisa kuplateeni sekä olutta kermavaahdolla!

Aion tosin palata vaihtoni aikana Jokohamaan toistekin, koska siellä olisi niin paljon muutakin nähtävää kuin Chinatown, kuten kaupungin keskusta Minato Mirai, The Cosmo World -huvipuisto, Osanbashi-laivalaituri, vanhat makasiinit, perinteinen Senkeien-puutarha, Jokohaman taidemuseo sekä suositut pikanuudelimuseo ja raamenmuseo!

Kaikki postauksen kuvat ovat ottamiani. 

ostokseni Chinatownista
ostokseni Chinatownista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s