Sadat maneke neko -kissat kutsuvat tassullaan Gotokuji-temppelissä Tokiossa

IMG_20180729_150928237

Pidätkö kissoista? Paljon? Jos vastaus on kyllä ja olet Tokiossa, niin vieraile ihmeessä kissatemppelissä!

Jokin aika sitten googlailin erikoisimpia nähtävyyksiä Tokiossa ja törmäsin verkkolehtijuttuun parhaista Instagram-paikoista Tokiossa. Listalla oli Gotokuji Temple, joka tunnetaan myös nimellä The Cat Temple, kissatemppeli. Kiinnostukseni heräsi heti kun näin upeat kuvat suuresta joukosta keraamisia ja eri kokoisia maneki neko -patsaita. Maneki neko tarkoittaa suomeksi kutsuvaa kissaa.

IMG_20180729_150916002

IMG_20180729_151410001IMG_20180729_151711692

Monet Japanin matkamuistomyymälöissä myytävistä maneki neko -patsaista ovat muovisia ja niissä on sisällä elektroniikka, joka saa niiden toisen käpälän liikkumaan ylhäältä alas. Länsimaisesta näkökulmasta liike näyttää vilkuttamiselta, mutta Aasiassa liike ymmärretään luokse kutsumisena. Maneki neko on Aasiassa yleinen vaurauden vertauskuva ja onnensymboli.

Maneki neko -perinne on saanut alkunsa juuri Gotokuji-temppelissä jo edo-kaudella. Suosittu temppeli symboloi rauhaa, menestystä liike-elämässä ja toiveiden täyttymistä.

Jiyoo ja maneki nekot
Jiyoo ja maneki nekot

Omasta kaupunginosastani Sendagista matkaa metrolla ja paikallisjunalla 50 minuutissa Gotokujin asemalle. Tapasin asemalla eteläkorealaisen vaihtarikaverini Jiyoon, joka ei asu vaihtariasuntolassa Sendagissa.

Jo metroaseman edestä löytyy suuri maneki neko -patsas. Asemalta kävelee temppelille noin 15 minuutissa.

Jo matka temppelille on miellyttävä, koska alue on aika erilaista kuin mitä keskustan Tokio, eli hyvin vehreää ja rauhallista. Lähikadut aseman luona ovat myös täynnä viihtyisiä kahviloita ja somia pikkupuoteja, luonnollisesti kissateemalla. Muuten alueella ei ole temppelin lisäksi matkailijoille muuta tekemistä.

IMG_20180729_154213344
Gotokujin aluetta

Olin yrittänyt temppelille jo aiemmin yksin, mutta silloin saavuin paikalle muutamaa minuuttia yli kello kuuden enkä ollut tiennyt, että temppeli sulkee ovensa iltakuudelta. Nyt olin ottanut asioista paremmin selvää ja temppeli oli auki kun saavuimme sinne iltapäivällä.

Temppelialuetta ympäröi korkea muuri ja sinne mennään sisälle suuresta puisesta portista, jossa on korkea kynnys. Älä pelästy, jos törmäät suljettuun porttiin, koska vain yksi temppelin porteista on auki yleisölle.

Gotokuji-temppelin pääportti
Gotokuji-temppelin pääportti
Sytytimme suitsukkeet ja "rukoilimme" temppelin pihalla
Sytytimme suitsukkeet ja ”rukoilimme” temppelin pihalla

IMG_20180729_150805255_HDR

Temppelialueella on useita pyhäkköjä ja koristeita, hautausmaa ja pieni myymälä, josta voi ostaa erikokoisia maneki neko -patsaita sekä ema-puulattoja (絵馬), joihin voit kirjoittaa toiveesi ja jättää sen temppelille. Tehdessäsi ostoksen saat mukaasi myös tarinan kissa-legendan synnystä.

IMG_20180729_151857190

Tämä kisu lähti mukaani.
Tämä kisu lähti mukaani.
Jiyoo kirjoitti toiveensa ema-puulaattaan ja jätti laatan temppelille.
Jiyoo kirjoitti toiveensa ema-puulaattaan ja jätti laatan temppelille.

Yhdestä kulmasta löytyy temppelin kiinnostavin alue, eli nurkkaus täynnä maneki neko -patsaita. Muu temppelialue ei ole niin kiinnostava, jos on jo nähnyt Japanissa shintō-temppeleitä. Alue on kuitenkin virkistävän rauhallinen ja kaunis.

Temppeli on muuten vain kahden metropysäkin päässä Totoro-teemaisesta leipomokahvilasta, jonne matkasimme temppeliltä ja josta bloggaan myöhemmin Tokion teemakahvilapostauksessani.

Gotokujin juna-asemalla
Gotokujin juna-asemalla

Gotokuji Tempel 

Maksuton sisäänpääsy.

Avoinna joka päivä klo 6-18.

Osoite:
Setagaya-ku, Gotokuji 2-24-7, Gotokuji, Tokyo Prefecture 154-0021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s