Neljä hassua ja somaa teemakahvilaa Tokiossa: Pompompurin Cafe, Gudetama in Space, Shirohige’s Cream Puff Factory (Totoro-kahvila) ja Queen Dolce 

kirkkaampi

Saavuin takaisin Helsinkiin pari päivää sitten, ja nyt onkin aika muistella teemakahviloita, joissa kävin viimeisinä viikkoinani Tokiossa. Japani on viimeisen päälle mietittyjen teemakahviloiden luvattu maa. Pelkästään Tokiosta löytyy lukuisia eri hahmoille tai teemoille (kuten vampyyrit, vankila, samurait ja jopa Jeesus) omistettuja teemakahviloita. Tokiossa on myös monia kissakahviloita, pöllökahviloita ja siilikahviloita (en tosin itse vieraillut Tokion eläinkahviloissa, koska ne saattavat olla julmia paikkoja eläimille elää).

Parhaita paikkoja Tokiossa bongata teemakahviloita ovat Harajukun ja Akihabaran alueet. Yleensä kannattaa kuitenkin etukäteen googletella teemakahviloita, koska monia niistä ei huomaa kadulta päin.

Olen aiemmin kertonut täällä vierailuistani Tokiossa sellaisissa teemakahviloissa kuin Alice in a Labyrinth Ginzassa, Kawaii Monster Harajukussa ja Cafe de Miki with Hello Kitty Odaibassa. Lisäksi Sanrio Puroland -sisähuvipuistossa on lisää Sanrion hahmoille omistettuja teemakahviloita.

Sweet Paradise -ravintolassa on jälkiruoka- ja pastapuffet
Sweets Paradise -ravintolassa on jälkiruoka- ja pastapuffet

Kannattaa tsekata myös Tokyo Dome nimisen huvipuisto-ostoskeskuksen pihalla oleva Moomin Bakery&Cafe, jossa ehdin vain piipahtaa sisällä katsomassa paikkoja. Siellä myydään muun muassa ruisleipää, hapanlimppua ja japanilaistettuja suomalaisruokia.

Toki kävin Tokiossa myös yhdessä Gundam-robottikahvilassa sekä yhdessä maid cafessa eli Akihabarassa löytyvässä Maidreamin-kahvilassa (täältä voit tsekata Instagram-kuvani paikasta). Maid cafet ovat yhtä aikaa outo, vähän pervo ja tosi söpö kokemus.

Hollantilainen ystäväni Sana Long Longer Longest -kahvilan edessä
Hollantilainen ystäväni Sana poseeraa Long Longer Longest -kahvilan edessä

Harajukussa olen herkutellut monessa erikoisessa paikassa, kuten Long Longer Longest -kahvilassa, jossa myydään vain todella pitkiä ja yleensä sateenkaarenvärisiä herkkuja (tsekkaa Instagram-kuvani tästä take away -myymälästä).

Yhteenkään näistä alla olevista kahviloista ei ole erikseen sisäänpääsymaksua.

Pompompurin cafe Harajuku

37574481_2097941077092449_1041932063550210048_n

Tokiossa asuessani hurahdin todella tähän Sanrion hahmoon, jota en ollut tiennyt aiemmin. Pompompurin (jo nimi on niin söpö!) on kultainen noutaja, jolla on päässään ruskea baskeri ja joka rakastaa vanukkaita.

Kahvila on visuaalisesti ihastuttavan mietitty ja koristeltu. Pompompurin Cafessa on suloiset ruoka-annokset, jotka on taidokkaasti tehty Pompompurin ja hänen ystävänsä Keroppi-sammakon näköisiksi. Kahvilassa myydään myös monia Pompompurin tuotteita kuten pehmoleluja ja avaimenperiä.

Kävin tässä kahvilassa eräänä lauantai-iltana taiwanilaisen kaverini Clairen kanssa ennen kuin suuntasimme porukalla Glow-bileisiin lähellä olevaan Yoyogi-puistoon. Isohkossa kahvilassa oli vain noin viisi pöytäseuruerra meidän lisäksi.

Taiwanilainen ystäväni Claire esittelee Pompompurin Cafen myymälän leluja
Taiwanilainen ystäväni Claire esittelee Pompompurin Cafen myymälän leluja

37565477_1730836503704103_6580527124589838336_n

Olen tosin lukenut, että lounasaikaan kahvilaan voi joutua jonottamaan sisälle lähemmäs tunnin ja ruokaa joutuu odottamaan toisen tunin… Moni on myös valittanut ruuasta, joka taas minusta oli ihan okei, vaikkei mikään suuri kulinaarinen elämys. Ruuassani oli myös lihaa, mitä ei mainittu tuotekuvauksessa, mutta tämä on yleinen ongelma Japanissa. Tänne teemakahvilaan uskaltaa hyvin mennä myös yksin.

37588611_2097949987091558_4229847903801180160_n

Kahvila sijaitsee Harajukussa, joka on Tokion ruuhkainen teiniparatiisi täynnä trendikkäitä kauppoja, herkkumyymälöitä ja söpöjä kahviloita. Toinen Pompompurin Cafe löytyy Tokion naapurikaupunki Jokohamasta.

Osoite: Cute Cube Harajuku, toinen kerros, 1-7-1 Jingumae, 渋谷区 Tokyo 150-0001
Auki joka päivä klo 11-21

Gudetama in Space Cafe

IMG_20180727_102140_582

Kanadalainen Aliesha ja thaimaalainen Ji yrittävät kestää Gudetama-kahvilan söpöyden.
Kanadalainen Aliesha ja thaimaalainen Ji yrittävät kestää Gudetama-kahvilan söpöyden.
Kyleen, minä, Ji, Seal, Aimee ja Aliesha Gudetama in Space -kahvilassa
Kyleen, minä, Ji, Seal, Aimee ja Aliesha Gudetama in Space -kahvilassa

Sanrio juhlistaa suositun hahmonsa Gudetaman viisivuotispäivää avaruusteemaisella pop up -kahvilalla ja kaupoista löytyvillä Gudetaman avaruusteemaisilla tuotteilla. Gudetama on laiska ja lapsenäänellä valittava kananmuna, jolla on erityisen söpö peppu.

Kahvila on avattu Ikebukuron metroaseman viereen Seibu-tavaratalon kahdeksannan kerroksen ravintolaosastolle. Kuitenkin Gudetama Cafe on pop up -konsepti, joka ilmestyy vähän väliä uudella teemalla uuteen paikkaan Tokiossa. Koska kyseessä on väliaikainen kahvila, on paikan ulkoasu vähän riisuttu, mutta siellä on kuitenkin kahvilaa varten tehtyjä julisteita ja menu.

IMG_20180726_184726875IMG_20180726_194250895

Menin kahvilaan isommalla vaihtarityttöporukalla arki-iltana, ja olimme kaikki innoissamme kahvilasta. Toisin kuin voisi luulla, ruokalistalla ei ole kananmunaruokia. Annoksiin on kuitenkin loihdittu Gudetaman hahmo. Koska jokaisessa ruuassa oli lihaa, tilasin jälkiruuan, joka oli oikein överi ja maittava: siinä oli kuorrutettu donitsi, eri marjojen makuista jäätelöä, brownie, kermavaahtoa ja hyytelöpaloja.

Annokseni oli todella herkullinen! Juomissa taas vilkkuvat valot ja pullon saa ottaa mukaansa.
Annokseni oli todella herkullinen! Juomissa taas vilkkuvat valot ja pullon saa ottaa mukaansa.
Lähtiessämme saimme jokainen mukaamme tällaisen paperiviuhkan.
Lähtiessämme saimme jokainen mukaamme tällaisen paperiviuhkan.
Tämä hampurilainen on oikeasti makea jälkiruoka.
Tämä hampurilainen on oikeasti makea jälkiruoka.
Gudetaman peppu
Gudetaman peppu

Tähänkään kahvilaan ei tarvinnut jonottaa sisälle, ainakaan ilta-aikaan. Paikka on niin rauhallinen, että sinne voi hyvin mennä myös yksin.

Seibun lähellä on muuten suuri ostoskeskus Sunshine City (サンシャインシティ, Sanshain Shiti), jossa ainakin itse ilahduin suuresti Rilakkuma-puodista ja näyttävästä Pokemon keskuksesta, vaikken kyseistä peliä edes pelaa. Sieltä löytyy muitakin supersuloisia kauppoja, kuten Disney Store, Ani Cute ja Kiddy Land. Siellä on myös muun muassa näköalatasanne, näköalaravintola, Aquarium ja virtuaalimaailma Sky Circus Tokyo.

IMG_20180726_175036836

Gudetama in Space -kahvila on avoinna 26.6.-4.9.2018. 
Osoite: Gourmet Stadium II, Seibu Ikebukuro Main Store, kahdeksas kerros, 1-28-1 Minami Ikebukuro, Toshima, Tokyo
Kahvila on avoinna joka päivä klo 11-23 (viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kahvila aukeaa jo klo 10.30).
Viimeinen ruokatilaus klo 21.30 ja viimeinen juomatilaus klo 22.00.

Shirohige’s Cream Puff Factory (eli Totoro-kahvila)

IMG_20180729_161435068

Tämä suloinen kahvila on must-paikka Naapurini Totoro -animaation faneille! Kahvila sijaitsee Tokion laitamilla Setagayassa. Vaikka sinne on vähän matkaa, niin alue on viehättävän rauhallista ja vehreää.

Itse kävin samalla reissulla ensiksi parin metropysäkin päässä kissatemppelillä (lue täältä edellinen juttuni Gotokuji-temppelistä) eteläkorealaisen vaihtarikaverini Jiyoon kanssa. Oli kätevää yhdistää nämä kaksi nähtävyyttä toisiinsa.

Eteläkorealainen Jiyoo ihastelee kahvilan söpöyttä.
Eteläkorealainen Jiyoo ihastelee kahvilan söpöyttä.

Kahvila sijaitsee satumaisessa vanhassa talossa, jossa on paljon Totoro-koristeita. Leipomo-kahvila valmistaa Totoron muotoisia tuulihattuja eri makuisina. Itse nautin suklaanmakuisen tuulihatun, joka oli suussasulava. Makuvaihtoehdot vaihtuvat vuodenajan mukaan. Leipomotuotteita (tuulihattujen lisäksi esimerkiksi leipää ja Totoro-keksejä) voi ostaa myös mukaansa.

Tolo-nimisessä kahvilassa myydään myös erilaisia pasta- ja leipäannoksia. Itse söin myös valkosipulileivänpalasia, jotka olivat tosi hyviä. Tässä teemakahvilassa leipomotuotteet ovat ainakin varmasti maittavia!

IMG_20180729_160042308IMG_20180729_160052243

Kahvilassa on vain noin seitsemän pöytää ja se on suosittu, joten varaudu jonottamaan istumapaikkaa tai sitten vain ostamaan Totoro-tuulihattuja mukaasi. Meillä oli tuuria ja pääsimme heti istumaan pöytään. Tännekin teemakahvilaan voisi myös hyvin saapua yksin.

Kahvilan omistaja on muuten Totoron luojan ja yhden Studio Ghiblin perustajista, Hayao Miyazakin, käly.

IMG_20180729_155848271IMG_20180729_155956825

Shirohige’s Cream Puff Factory
Osoite: 5-3-1 Setagayaku Daida, Tokyo, Japan 155-0033
Avoinna klo 10.30-19.00, suljettu tiistaisin

Queen Dolce

IMG_20180728_153014880_LL

Akihabarasta löytyvä Queen Dolce eroaa muista listan teemakahviloista. Queen Dolce oli ensikosketukseni japanilaiseen danso-kulttuuriin eli ristiinpukeutumiskulttuuriin, jossa naiset pukeutuvat ”miesten tyyliin”.

Siinä missä maid cafet, joissa tarjoilijat ovat nuoria naisia manga-henkisissä sisäkköasuissa, on suunnattu enemmän (nörtti)miehille, danso-kahvilat on suunnattu enemmän toisille naisille. Danso on nuori nainen, joka esittää täydellisempää miestä kuin yksikään oikea mies: hän on todella suloinen ja ystävällinen kaunis poika.

Menin kahvilaan kahden ruotsalaisen vaihtarikaverini kanssa. Kahvilaa ei todellakaan olisi löytänyt sattumalta, sillä se sijaitsee huomaamattomasti kapean kerrostalon neljännessa kerroksessa.

Tämän rakennuksen neljännessä kerroksessa sijaitsee myös Queen Dolco.
Tämän rakennuksen neljännessä kerroksessa sijaitsee myös Queen Dolce.

Meitä jännitti mennä sisälle, mutta paikan lämmin tunnelma sulatti pian alkukankeuden. Työntekijät olivat todella söpöjä, ja länsimaiseen silmään enemmän dyken kuin pojan näköisiä. He jututtivat meitä välillä ja kehuivat esimerkiksi Hello Kitty -kännykkäkoruani ja merenneitopaitaani, mutta jättivät meidät muuten keskustelemaan keskenämme.

Seinällä oli julistekuva jokaisesta työntekijästä sekä yksi työntekijöistä toi mulle selailtavaksi valokuva-albumin, missä työntekijät poseerasivat erilaisissa con-rooliasuissa. Paikka on yllättävän pieni, mutta siellä oli jo aika pian avaamisen jälkeen istumassa muutamia tyttöjä ja poikia yksin sekä isompi tyttöporukka baaritiskillä.

Madeleine ja Linda kahvilla Queen Dolcessa.
Ruotsalaiset Madeleine ja Linda kahvilla Queen Dolcessa.

Queen Dolce on enemmän baari kuin kahvila, mutta me menimme sinne aikaisin iltapäivällä nauttimaan kahvit. Kahvilassa sai yhden juoman ostettuaan istua tunnin ajan. Listalla olisi ollut hauskan kuuloisia drinkkejä, mutta me emme venyneet drinkkeihin vielä tuohon aikaan päivästä. Laajalla listalla ei ole ollenkaan ruokia.

Kahvilan sisustuksessa teemana ovat pelikortit. Kuitenkaan kahvilassa ei saa valokuvata sisustusta eikä henkilökuntaa, ainoastaan tilaamiaan juomia (me otimme tosin myös kuvia toisistamme).

IMG_20180728_143349815

Queen Dolceen ovat tervetulleita niin naiset kuin miehet ja myös ulkomaalaiset, vaikka henkilökunta puhuukin englantia vain vähän. Kahvila järjestää myös erilaisia tapahtumia.

Lue lisää Tokion danso-kulttuurista tästä englanninkielisestä nettiartikkelista.

Queen Dolce
Avoinna ti-pe klo: 14-22, la, su ja juhlapäivinä klo: 13-22, kiinni maanantaisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s