Gloria Bell on piristävä draamakomedia elämäniloisesta keski-ikäisestä naisesta

gloria-bell-e1551888572894

Myönnän heti, etten ole (vielä) nähnyt ohjaaja Sebastian Lélionin ensimmäistä, chileläistä Gloria-elokuvaa vuodelta 2013. Elokuvakriitikkokaverini Martan mukaan se on parempi kuin tämä uusi, amerikkalainen Gloria Bell. Silti tämäkin elokuva jätti minut valoisaan mielentilaan.

Gloria Bell antaa äänen ”tavalliselle”, keskiluokkaiselle ja keski-ikäiselle heteronaiselle, hänen iloilleen ja suruilleen. Tällaisia naisia ei nähdä niin paljon valkokankailla, vaikka todellisuus on heitä täynnä.

Erityisen Gloriasta tekee hänen huolettomuutensa ja vetovoimainen persoonallisuutensa. Tässä naisessa on aimo annos sitä viime aikoina lehdissä kirjoitettua resilienssiä, eli kykyä selvitä nopeasti vastoinkäymisistä. Gloria Bell on hienostunut, tarkkanäköinen ja älykäs kuvaus keski-ikäisen naisen elämästä.

Toki Glorian elämä on monin tavoin turvattua ja etuoikeutettua, joten hahmo voi jäädä joillekin katsojille vieraaksi. Lisäksi hämmentää se, että elokuva on pitänyt valkopestä tekemällä uusi versio valkoisilla näyttelijöillä. Yhdysvaltojen markkinoiden takia uusi versio on varmaan haluttu tehdä englanninkielisillä puheella espanjan sijasta.

190305-gloria-bell-cs-127p_6cfcfa34cfe8763ba0a7b5528aec4b4a.jpg

Gloria Bell (Julianne Moore) on eronnut aviomiehestään jo kymmenen vuotta sitten, mutta elää yhä sinkkuna. Seuran löytäminen ei ole helppoa viisikymppisenä, vaikka Gloria ei onneksi kärsi yksin elämisestä. Hänellä on kaksi aikuista lasta, joihin hänellä on hyvät välit, mutta lapset eivät enää tarvitse häntä kuten ennen.

Gloria käy tavallisessa toimistotyössä, jossa viihtyy eikä odota uraltaan sen ihmeempää. Iltaisin hän bilettää yksin tai ystäviensä kanssa yökerhoissa ympäri Los Angelesia. Yhtenä iltana yökerhossa hän tutustuu sympaattiseen ja herkkään Arnoldiin (John Turturro), ja heidän välilleen puhkeaa odottamaton romanssi.

Kuitenkin Arnodin aikuiset tyttäret ovat yhä hyvin riippuvaisia isästään, ja lapsiinsa kiintynyt mies antaa heidän ja ex-vaimonsa jatkuvien pyyntöjen sabotoida uutta suhdettaan. Arnold rakastaa Gloriaa vilpittömästi, mutta päätyy silti loukkaamaan tätä yhä uudestaan.

capturadepantalla20181114alas111903-d558ae49e603f9ae96237ce1ce2d5e15-1200x600

Chileläinen Lélio, 44, on erikoistunut tekemään upeita elokuvia naisista! Hänet muistetaan myös chileläisestä transsukupuolisesta naisesta kertovasta elokuvasta Fantastinen nainen (2017), joka voitti parhaan ulkomaalaisen elokuvan Oscarin, sekä draamasta Tottelemattomuus (2017), jossa kaksi ortodoksijuutalaista naista rakastuu toisiinsa Lontoossa.

Gloria Bellissä parasta ovat karismaattisen Julianne Mooren loistava roolityö ja elämänmakuinen, hauska ja koskettava tarina. Elokuva on romanttinen olematta siirappinen. Draamakomediaa tahdittavat vanhat pop- ja discohitit, jotka säestävät Glorian tunteita.

 

Näin elokuvan pressinäytöksessä.

Gloria Bell Finnkinon verkkosivuilla

Ensi-ilta: 8.3.2019
Ikäraja: 12
Kesto: 1 t 42 min
Ohjaus: Sebastián Lelio
Näyttelijät: Julianne Moore, John Turturro, Michael Cera, Rita Wilson, Alanna Ubach
Genret: draama, komedia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s