Kirjoittajasta

Tervetuloa Sateenkaarenmaalari-kulttuuriblogiini!

Kirjoittelen täällä ennen kaikkea arvioitani teatterista ja kirjallisuudesta, mutta myös välillä taidenäyttelyistä, ensi-iltaelokuvista, baletista, oopperasta ja matkailusta kulttuurinäkökulmalla.

Olen vuonna 1981 syntynyt helsinkiläinen kulttuurinystävä ja elämästä nautiskelija, jonka näkökulma arvioissa on queer-feministinen.

Luonteeni pääpiirteitä ovat ystävällisyys, sosiaalisuus, iloisuus ja uteliaisuus. Nämä ominaisuudet ovat johdattaneet minut lukuisten elämysten äärelle sekä tuoneet elämääni paljon ystäviä ja kavereita. Olen ambivertti, joka energisoituu ihmiskontakteista, mutta viihtyy hyvin myös omassa seurassaan. Olen suurimman osan elämääni harrastanut lukemisen, matkailun ja kulttuuririentojen lisäksi erilaisia tanssilajeja (nyt jo vuodesta 2014 lähtien tribal fusion bellydancea) ja uimista.

Vietin 27.3.-7.8.2018 Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kautta vaihto-oppilaana Toyo Universityssä Tokiossa. Kirjoitin ajanjaksolla blogiini useita postauksia Japanista. Vaihdosta on jäänyt elämääni japanin kielen opiskelu. Opiskelin Haaga-Heliassa journalismin koulutuslinjalla, ja valmistuin sieltä medianomiksi 1.3.2021. Opiskelin Haaga-Helian tiloissa myös StartUp Schoolissa lukuvuoden 2020.

Sateenkaarenmaalari-blogi syntyi jo tammikuussa 2011. Blogini on ollut aikaisemmin Extemporen Kulttuuripalvelut Oy:n kulttuuriblogeissa vuoden 2014 kesästä tarkalleen ottaen 3.8.2017 asti, Cult24-kulttuurilehden verkkosivuilla 2013–2014 (suurin osa silloisista matkabloggauksistani Maltalta, Sisiliasta, Bangkokista, Kambodzasta ja Hanoista eivät ole enää valitettavasti luettavissa) ja sitä ennen 2,5 vuotta Blogspot-blogisivustolla. Kun Extemporen Kulttuuripalveluiden verkkosivu poistui netistä, niin myös Extemporen aikaisista bloggauksistani katosi paljon kuvia, joten pahoittelen tätä!

Ammatiltani olen vapaa toimittaja ja kriitikko. Olen työskennellyt pätkissä ja freelancerina toimittajana, kirjallisuuslehti Lumoojan päätoimittajana (2016—2018), toimitussihteerinä, oikolukijana ja kustannustoimittajana, sekä aiemmin välillä jopa keikkailevana lastenhoitajana päiväkodeissa.

Taustaltani olen filosofian maisteri Helsingin yliopistosta (2002–2007), pääaineena yleinen kirjallisuustiede. Olen opiskellut lukuvuoden 2007–2008 myös lehtijournalismia HEO:n Mediapajassa ja lukuvuoden 2001–2002 sanataiteita Oriveden Opistossa. Olen suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon vuonna 2012.